tirsdag 20. november 2012

Forsøk 3. Påvising av stivelse

Hensikt:
Lære og påvise stivelse.


Utstyr:
- To Reagensglass
- Teskje
- Sukrose
- Stivelse
- Jodløsning
- Matprodukter som: Ost og Skinke

Fremgangsmåte:Først hentet vi to reagensglass, så tok vi en teskje av vær av stoffene (Sukrose og Stivelse)
 i forskjellige reagensglass.
Så tok vi 2-3 drypp av Jodløsningen i begge reagensglassene og prøvde og se etter fargeforandringer.
Vi prøvde også dette med Ost og Skinke for å se etter fargeforandring.

Resultat:
Jod og Stivelse: Jeg vil si det var stor fargeforandring.
Vi så at at det ble blått/lilla på toppen og hvitt/blankt nederst i reagensglasset. (Stivelse)

Jod og Sukrose:
Vil ikke akkurat si at det var stor fargeforandring her. Den var mer lysegult/gult hele tiden.
(ikke stivelse)

Jod og Ost:  Ble ikke noe fargeforandring her. (ikke stivelse)

Jod og Skinke: Ingen fargeforskjell (ikke stivelse)

Konklusjon:
Hvordan påviste du stivelse?
c:) Vi tok forskjellige ting som Sukrose, Stivelse, Ost og Skinke i et reagensglass og dryppet Jod i.
     For og se om det ble noe fargeforskjell.

 Hvordan deler vi inn karbohydratene?
c:) Monosakkerider, Disakkerider og Polysakkerider.


Til hvilke gruppe av karbohydrater tilhører stivelse?
c:) Stivelse tilhører gruppen Polysakkerider.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar