Hensikt:
Lære og påvise stivelse.
Utstyr:
- To Reagensglass
- Teskje
- Sukrose
- Stivelse
- Jodløsning
- Matprodukter som: Ost og Skinke
Fremgangsmåte:Først hentet vi to reagensglass, så tok vi en teskje av vær av stoffene (Sukrose og Stivelse)
i forskjellige reagensglass.
Så tok vi 2-3 drypp av Jodløsningen i begge reagensglassene og prøvde og se etter fargeforandringer.
Vi prøvde også dette med Ost og Skinke for å se etter fargeforandring.
Resultat:
Jod og Stivelse: Jeg vil si det var stor fargeforandring.
Vi så at at det ble blått/lilla på toppen og hvitt/blankt nederst i reagensglasset. (Stivelse)
Jod og Sukrose:
Vil ikke akkurat si at det var stor fargeforandring her. Den var mer lysegult/gult hele tiden.
(ikke stivelse)
Jod og Ost: Ble ikke noe fargeforandring her. (ikke stivelse)
Jod og Skinke: Ingen fargeforskjell (ikke stivelse)
Konklusjon:
Hvordan påviste du stivelse?
c:) Vi tok forskjellige ting som Sukrose, Stivelse, Ost og Skinke i et reagensglass og dryppet Jod i.
For og se om det ble noe fargeforskjell.
Hvordan deler vi inn karbohydratene?
c:) Monosakkerider, Disakkerider og Polysakkerider.
Til hvilke gruppe av karbohydrater tilhører stivelse?
c:) Stivelse tilhører gruppen Polysakkerider.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar